2008-08-22

Snart ett år sedan..

6 timmar av sysslolöshet, fyra av arbete. Och ändå får jag lön för alla tio. Det låter inte så pjåkigt. Och ändå klarar jag mig knappt varje månad.
Det är för sorgligt.

Alltid ett bra sett att påbörja ett inlägg. Det var längesedan jag skrev, så jag börjar om från början.
Mitt namn är Christine, kallas allmänt kicki av alla utom envisa föräldrar och tjockskallade arbetskamrater. Jag bor sedan 1/4-08 i en liten tvåa i utkanten av sandviken, en ovanligt dyr tvåa och jag har dessutom från och med september ett garage att betala för. Jag arbetar som vikare på Olle Nelzéns bokhandel, Bokia, som ligger inne i ett litet köpcentrum i Valbo, utanför Gävle.

Det är ett ganska trevligt arbete, med trevliga arbetskamrater och ett trevligt schema. Dock är schemat lite för trevligt, så man tjänar inte så mycket.
Nu tänker jag förklara vårat schema, så om du inte har tröttnat på att läsa än, så kommer du nog göra det nu. Så titta bort. Du får fem sekunder på dig..

Okey, nu får du skylla dig själv.
Vårat schema ligger uppdelat på fyra veckor. Den första veckan arbetar vi 10-20. Öppning till stägning. Måndag till fredag. Där samlar man på sig mest pengar under de fyra veckorna.
Veckan efter jobbar man förmiddag, måndag till lördag. 10-15 på vardagarna och 10-16 på lördagen.
Veckan efter jobbar vi eftermiddag. 14-20, måndag till fredag.
Veckan efter är lediga måndag-lördag. Arbetar 13-18 på söndagen.

Det blir inte mycket helger, och många lediga dagar, så lönen varier mycket beroende på var den lediga veckan hamnar. Jag går på timmar, vilket gör att lönen även varier beroende på när vi skickar in timmarna till våran smått virriga chef, som älskar att ringa till jobbet med märkliga dialekter. Något han delar med Janne i Gävle. Ytterst ohälsosam hobby, anser jag. Men jag tar hellre samtal av Olle, för man hört åtminstone att det är han. även om han låter lite läskig ibland.
Han ska troligtvis arbeta lite extra på Radio teatern. Det anser ivarjefall jag, och han verkade inte anse att tanken var allt för märklig.

Hur som helst, nu står jag på jobbet. Jag har fyra och en halv kund i butiken, ingen vill ha hjälp och det finns inget att göra. Dagar som dom här vill man bara somna bakom kassan. Men då blir det inte mycket pengar överhuvud taget eftersom det finns viss risk att man blir av med jobbet om man lägger sig och snozar.

Nu har jag ont i mina fingrar, och jag tror att jag ska ta en vända runt i butiken och se vad dom jä.. kunderna lyckats ställa till med den senaste timmen.

//Kii

Inga kommentarer: