2009-05-22

22/5

Ännu en kväll då man står på jobbet utan varsig kunder eller uppgifter. Skulle gentligen ha slutat klockan sex idag, men eftersom jag var ledig i går kände jag att jag kunde säga ja när Alee ville gå tidigare. Allt för pengar, inte sant?
Istället för att räkna får för att få tiden att gå står jag och räknar pengar. Spelar upp ljudet av fallande mynt i huvudet och räknar på. Alltid ett sätt att försöka räkna ut vad man får i lön.

Har haft kontakt med katthemmet nu, så i morgon ska jag lämna in min "lilla" Ringo.
Det är så rackans dumt egentligen. Hon tycker inte om andra katter, och så måste hon bli satt på katthemmet igen. Anledningen att jag tog na som fosterkatt var ju för att banta ner henne. Alla katter fick henne att stressäta så hon var jätte, jätte tjock och skulle få alla möjliga problem. Var lätt fixat dock. Också kommer dom kalla henne Missan igen -.- Eller, Missan6 som hon heter. Herregud, har dom ingen fantasi?
Har gjort allt jag kan för att försöka göra allergi-varningen bättre men det är en allt för liten lägenhet till en allt för päls-lossande katt. Det går helt enkelt inte. Jag kommer sakna henne som bara den, och jag kan inte skaffa något annat djur heller. Måste ju lämna bort henne eftersom jag började få allergi-känningar och om jag skulle ha kvar henne så skulle jag verkligen bli allergisk vilket betyder att jag ändå inte kan ha kvar henne. Det skulle även betyda att jag skulle få problem att vara ute hos mina föräldrar samt att jag aldrig skulle kunna ha katt. Om jag blir allergisk mot katt finns det alltid en risk att jag blir allergisk mot hundar eller hästar med. Och då kan jag absolut inte vara hos mina föräldrar, ha några djur eller ta över gården en vacker dag. Så det fanns inte så mycket att göra.
Tror jag kommer få svårt att vara själv. Vara utan människor klarar jag galant, för dom är ändå mest bara jobbiga. Jag är långt mer social än jag klarar av via jobbet, så hemma och på fritiden ska man väll ändå få slippa det? Men vad kan jag göra?
Först och främst kan jag inte ha något alls eftersom allergi-vad-det-nu-är lär få lägga sig. Jag kan inte ha hund pga mina arbetstider. Jag kan uppenbarligen inte ha katt i den lilla lägenheten. Fåglar går inte heller, det har jag testat och fick allergi besvär pga att dom dammar så in i norden i min lilla lägenhet. Har funderat på att skaffa reptil igen, men jag har inte plats för något terarium just nu.
Hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag bara på en lösning: Större boende.
Någon som vill bidra?

Fick ett nytt anfall igår. Vet inte riktigt hur länge det varade. Ungefär en halvtimme som är borta ivarjefall. Fick ett litet när jag skulle sova också. Låg och grät och skakade. Stackars Ringo. Kattrackan begriper väll inte det där.

Inga kommentarer: